07.-08.
června
2025

Zahrada prozatím není přihlášena.

Výukový areál na hrázi Velkého boleveckého rybníka

otevřeno pouze o vikendu otevrenych zahrad

Dopravní spojení:

MHD - autobus č. 30 - zastávka Hráz Velkého boleveckého rybníka

Další informace:

parkoviště pro auta
Lokalita:
Plzeň, Plzeňský kraj, Česká republika
Typ objektu:
přírodní zahrada
Adresa:
Plzeň Bolevec
Kontaktní osoba:
RNDr. Mgr. Zdeňka Chocholoušková, Ph.D.
Email:
Telefon:
Oficiální web:

Popis

Areál s modelací ekosystémů Bolevecké rybniční soustavy (rybník, tůň, potok, vlhká louka, vřesoviště, rašeliniště), hmatový chodník, mechárium, šiškárium. Expozice léčivých bylin. Problematika vody v krajině.

Doprovodný program

Komentovaná prohlídka areálu (RNDr. Mgr. Zdeňka Chocholoušková, Ph.D.) - sobota od 9 h a od 13 h, neděle od 10 h (Ivana Konopásková) a od 13 h (RNDr. Mgr. Zdeňka Chocholoušková, Ph.D.).
Drátenické dílničky (Ivanka Sedmerová).
Komponovaný pořad v podání dětí ze ZUŠ Chválenická (Ivanka Nekolná).

loading

Než budete pokračovat

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Cookies - nastavení

zavřít

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Správa předvoleb souhlasu

Nezbytné cookies

Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.

vždy povoleno

Marketingové cookies

Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.

Personalizační cookies

Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.

Analytické cookies

Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.